Zorgbeveiliging Asenso Facilities

Zorgbeveiliging is misschien niet de meest voor de hand liggende vorm van beveiliging, maar daarom niet minder belangrijk. Zorghuizen, ziekenhuizen en psychiatrische instellingen hebben regelmatig behoefte aan beveiligers. Bijvoorbeeld om ongewenste gasten te weren, maar vooral om een gevoel van veiligheid te creëren voor de patiënten en bewoners. Zorgbeveiliging is echter wel specialistisch van aard en daarom is er veel vraag naar gekwalificeerd personeel. Bij Asenso Facilities beschikken we over het juiste personeel voor deze specifieke klus! Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op en dan vertellen we u graag meer over onze zorgbeveiliging!

Waarom zorgbeveiliging inschakelen?

 • Inzetbaar bij verschillende zorginstellingen
 • Zorgpersoneel ontlasten
 • Signaleren en voorkomen van veiligheidsrisico’s
 • Meer dan alleen beveiliging
 • De juiste beveiliger op de juiste plek

De taken van een zorgbeveiliger

De hoofdtaak van onze zorgbeveiligers is uiteraard om een veilige en prettige situatie te creëren voor bezoekers, personeel en patiënten. Verschillende zorginstellingen vragen echter om een verschillende aanpak. Zo spelen onze beveiligers in ziekenhuizen vaak een gastvrije rol. Beveiligers in psychiatrische instellingen moeten daarentegen vaak snel kunnen schakelen en handelen. Wij zetten de juiste persoon op de juiste plek en baseren onze keuze op de interpersoonlijke vaardigheden van elke beveiliger. Taken en vaardigheden die u al van al onze zorgbeveiligers mag verwachten zijn:

 • Bovengemiddeld inlevingsvermogen
 • Stressbestendigheid
 • Geschoold in sociale omgangsvormen
 • Signaleren van gevaarlijke situaties
 • Afwijkend gedrag herkennen en hiernaar handelen
 • Optreden bij calamiteiten
 • Ondersteuning bieden bij onvoorspelbare of gevaarlijke situaties

Waarom is zorgbeveiliging belangrijk?

Ziekenhuizen krijgen elke dag honderden bezoekers en patiënten over de vloer. Daarnaast kunnen de emoties soms hoog oplopen in ziekenhuizen. Een goede beveiliging is in deze gevallen gewenst. In ziekenhuizen treden onze beveiligers dan ook met name op als gastheer of gastvrouw. Ze kunnen mensen kalmeren waar nodig, ingrijpen bij calamiteiten en de werkdruk van het verzorgend personeel verlagen. Daarnaast kan de zorgbeveiliging ook zorgen dat het maximum aantal bezoekers wordt nageleefd en dat de bezoekers geïdentificeerd en gescreend worden.

Ook bij psychiatrische inrichtingen is zorgbeveiliging vaak noodzakelijk. Mensen met een psychische aandoening kunnen soms, uit onmacht, agressief en onvoorspelbaar handelen. De aanwezigheid van zorgbeveiliging kan ervoor zorgen dat de patiënt zichzelf en anderen niet verwondt. Door preventief en proactief te handelen, kunnen onvoorspelbare en gevaarlijke situaties voorkomen worden.

Goede en veilige zorg

Bij Asenso vinden we het belangrijk dat zorgpersoneel op een veilige manier kan werken. Daarom verlenen we graag onze hulp aan de sector. Met onze zorgbeveiliging willen we niet alleen brandjes blussen en calamiteiten oplossen, maar streven we ernaar om de betreffende instelling in zijn geheel te ontlasten. Zo kan het verzorgend personeel zich bezighouden met haar eigen specialisme. Een totaalplaatje van uw situatie ontvangt u nadat u een offerte invult.

AAN DE SLAG MET ASENSO BEVEILIGINGSDIENSTEN?

Heeft u interesse in beveiliging door Asenso? Aarzel niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen of contact op te nemen. Wij horen graag van u!