Openbare ruimte beveiliging Asenso Facilities

Openbare ruimte beveiliging richt zich op het beperken van de veiligheidsrisico’s op publieke plekken. Hierbij kan worden gedacht aan plekken waar veel mensen, zonder toegangscontrole, bij elkaar komen, zoals parken, winkelcentra of bibliotheken. Door het hoge aantal bezoekers van deze plekken kunnen de veiligheidsrisico’s toenemen. Een openbare ruimte beveiliging die deze risico’s kan wegnemen of beperken is daarom van grote meerwaarde. De beveiligers van Asenso dragen zorg voor de veiligheid op openbare locaties en spelen ook een rol van betekenis bij calamiteiten. Meer weten? Neem dan contact met ons op en dan vertellen we graag meer over onze handhaving!

Waarom openbare ruimte beveiliging inschakelen?

  • Veilige openbare plekken
  • Geschoolde en bevoegde handhavers
  • Beschikbaar voor zowel de overheid als particulieren
  • Verbetert de leefbaarheid in openbare ruimten
  • Ruime ervaring

Voor wie is openbare ruimte beveiliging geschikt?

De openbare ruimte beveiliging van Asenso Facilities is geschikt voor bedrijven en gemeenten die de veiligheid op publieke plekken willen waarborgen. De belangrijkste reden om HTV’ers in te schakelen is vanwege hun bevoegdheid om op te kunnen treden in de publieke ruimte, waardoor onveilige situaties aangepakt of voorkomen kunnen worden. Daarom worden onze handhavers vaak ingeschakeld door:

  • Bedrijven (Om toezicht te houden op de omliggende regio van hun pand, evenemententerrein of bouwplaats. Daarnaast worden handhavers vaak ingeschakeld voor de veiligheid in het openbaar vervoer of op stations).
  • Gemeenten (Gemeenten schakelen vaak de hulp in van handhavers om de veiligheid op straat of gedurende plaatselijke evenementen te waarborgen).
  • Overheidsinstanties (Ook het ministerie, justitie of penitentiaire inrichtingen kunnen de hulp inschakelen van onze HTV’ers, in dit geval BOA’s genoemd. Bijvoorbeeld als aanvulling of gedurende de vakantie van hun vaste beveiligingspersoneel).

Waarom is openbare ruimte beveiliging belangrijk?

Geluidsoverlast, illegaal geparkeerde voertuigen, vervuiling en vernieling. Allemaal strafbare activiteiten die de publieke veiligheid en leefbaarheid kunnen aantasten. Beveiligers kunnen een rol van betekenis spelen om deze veiligheid te waarborgen, maar hun bevoegdheid om op te treden beperkt zich tot het terrein of de plaats waar ze gestationeerd zijn. Voor het handhaven van de openbare veiligheid moeten daarom zogenaamde Handhavers en Toezichthouders, of HTV’ers, worden ingeschakeld. Dit personeel is BOA gecertificeerd, wat inhoudt dat ze ook bevoegd zijn om op te treden in de publieke ruimte. Ook voor privéruimtes kunt u Asenso inschakelen, zoals bijvoorbeeld voor objectbeveiliging of voor winkelsurveillance.

Samen creëren we een veilige leefomgeving

Een fijne en veilige leefomgeving creëren we met elkaar, maar veiligheidsrisico’s zijn er altijd. Aangezien de bevoegdheid van veel beveiligingspersoneel beperkt is, biedt onze openbare ruimte beveiliging de perfecte uitkomst. Al onze handhavers zijn geschoold voor dit type beveiliging en hebben ervaring met het werken in de openbare ruimte. Wilt u gebruik maken van onze openbare ruimte beveiliging? Vraag dan vandaag nog een offerte op maat aan!

AAN DE SLAG MET ASENSO BEVEILIGINGSDIENSTEN?

Heeft u interesse in beveiliging door Asenso? Aarzel niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen of contact op te nemen. Wij horen graag van u!